Kokosiniai ledai su uogomis
Gaminimo eiga:
- Skardines su kokosų pienu paliekame nakčiai šaldytuve arba įdedame šaldymo kamerą 1 val.
- Į nedidelį puodą dedame kokosų pieno kietąją dalį, beriame cukrų bei pilame sirupą.
- Ant vidutinės ugnies maišant kaitiname tol, kol cukrus ištirps. Svarbu neužvirti!
- Masę išplakame rankiniu trintuvu (šio žingsnio praleisti nereikia, nes labai svarbu ledų tekstūrai).
- Beriame miltelius ir išplakame dar kartą.
- Beriame kokosų drožles, išmaišome.
- Masę pilame į formeles, dedame į šaldiklį 3-4 val.
- Garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Perpilame į siaurą aukštą stiklinę.
- Ledus panardiname į šokoladą, nuvarviname ir apibarstome uogomis.
Ingridientai
- 400 g kokosų pieno (kietosios dalies) 2 skardinės
- 70 g cukraus
- 60 g sirupo (agavų ar klevų)
- 50 g kokosų drožlių
- 3 v. š. braškių miltelių
- Šokolado apliejimui
- Šaltyje džiovintų vaisių ir uogų papuošimui
Panašūs receptai
Sotus uogų kokteilis
Skaityti receptą
Šokoladiniai saldainiai su šaltyje džiovintomis uogomis
Skaityti receptą
Trispalvis chia sėklų pudingas
Skaityti receptą
Kokosinė panakota
Skaityti receptą