
Kokosiniai ledai su uogomis
Gaminimo eiga:
- Skardines su kokosų pienu paliekame nakčiai šaldytuve arba įdedame šaldymo kamerą 1 val.
- Į nedidelį puodą dedame kokosų pieno kietąją dalį, beriame cukrų bei pilame sirupą.
- Ant vidutinės ugnies maišant kaitiname tol, kol cukrus ištirps. Svarbu neužvirti!
- Masę išplakame rankiniu trintuvu (šio žingsnio praleisti nereikia, nes labai svarbu ledų tekstūrai).
- Beriame miltelius ir išplakame dar kartą.
- Beriame kokosų drožles, išmaišome.
- Masę pilame į formeles, dedame į šaldiklį 3-4 val.
- Garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Perpilame į siaurą aukštą stiklinę.
- Ledus panardiname į šokoladą, nuvarviname ir apibarstome uogomis.
Ingridientai
- 400 g kokosų pieno (kietosios dalies) 2 skardinės
- 70 g cukraus
- 60 g sirupo (agavų ar klevų)
- 50 g kokosų drožlių
- 3 v. š. braškių miltelių
- Šokolado apliejimui
- Šaltyje džiovintų vaisių ir uogų papuošimui