Moliūginiai sausainiai su braškiniu kremu
Žaismingi sausainiai su moliūgų tyre, kurie papuoš Šiurpnakčio vaišių stalą.
Gaminimo eiga:
- Kiaušinį išplakame su cukrumi.
- Plakant pilame aliejų, pieną ir moliūgų tyrę.
- Miltus persijojame su kepimo milteliais ir prieskoniais.
- Sumaišome mases, beriame uogas ir išmaišome.
- Šaukštu formuojame sausainius (sausainių dydis priklauso nuo turimų „akyčių“ dydžio)
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
- Atvėsiname ant grotelių.
- Išplakame kremo ingredientus.
- Kremą supilame į konditerinį maišą.
- Šiek tiek kremo išspaudžiame ant sausainio, uždengiame kito sausainio pusele ir pritvirtiname akytes.
Ingridientai
- 65 g miltų
- 65 g viso grūdo miltų
- 30 g aliejaus
- 80 g moliūgų tyrės
- 25 g pieno
- 1 kiaušinio
- 40 g cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. malto cinamono
- Žiupsnelio druskos
- 2 v. š. šaltyje džiovintų aviečių gabaliukų
- 220 g kreminio sūrio
- 30 ml grietinėles (33-35% riebumo)
- 20 g cukraus pudros
- 2 v. š. šaltyje džiovintų braškių miltelių
- Akytės papuošimui
Panašūs receptai
Sotus uogų kokteilis
Skaityti receptą
Šokoladiniai saldainiai su šaltyje džiovintomis uogomis
Skaityti receptą
Trispalvis chia sėklų pudingas
Skaityti receptą
Kokosinė panakota
Skaityti receptą