fbpx
Krepšelis (0)

Moliūginiai sausainiai su braškiniu kremu

Žaismingi sausainiai su moliūgų tyre, kurie papuoš Šiurpnakčio vaišių stalą.

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinį išplakame su cukrumi.
  2. Plakant pilame aliejų, pieną ir moliūgų tyrę.
  3. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir prieskoniais.
  4. Sumaišome mases, beriame uogas ir išmaišome.
  5. Šaukštu formuojame sausainius (sausainių dydis priklauso nuo turimų „akyčių“ dydžio)
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
  7. Atvėsiname ant grotelių.
  8. Išplakame kremo ingredientus.
  9. Kremą supilame į konditerinį maišą.
  10. Šiek tiek kremo išspaudžiame ant sausainio, uždengiame kito sausainio pusele ir pritvirtiname akytes.
Ingridientai
  • 65 g miltų
  • 65 g viso grūdo miltų
  • 30 g aliejaus
  • 80 g moliūgų tyrės
  • 25 g pieno
  • 1 kiaušinio
  • 40 g cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. malto cinamono
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 v. š. šaltyje džiovintų aviečių gabaliukų
  • 220 g kreminio sūrio
  • 30 ml grietinėles (33-35% riebumo)
  • 20 g cukraus pudros
  • 2 v. š. šaltyje džiovintų braškių miltelių
  • Akytės papuošimui

Panašūs receptai

Sotus uogų kokteilis

Skaityti receptą
Šokoladiniai saldainiai su šaltyje džiovintomis uogomis

Skaityti receptą
Trispalvis chia sėklų pudingas

Skaityti receptą
Kokosinė panakota

Skaityti receptą