Panakotos desertas
Norime pasidalinti gaivaus, švelnios tekstūros deserto idėja, kuriam pagaminti panaudojome šaltyje džiovintų uogų glotnutį. Nustebsite, kaip patogu ir paprasta savo desertams suteikti šviežių uogų ir vaisių skonio bei aromato!
Gaminimo eiga:
1. Iš pradžių želatinos grūdelius užpilame vandeniu ir palaukiame apie 15 min, kol išbrinks. Per tą laiką į puodą supilame pieną, grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų ir vis pamaišydami, pakaitiname iki užvirimo, kol cukrus ištirps. Nukeliame.
2. Išbrinkusią želatiną pašildome (mikrobangų krosnelėje arba karšto vandens vonelėje), kol ištirpsta ir supilame į grietinėlės masę.
3. Pusę grietinėlės masės pilame į kokteilinę ir blenderiu sumaišome su Summmer Smoothie milteliais.
4. Pilame į stiklinę dalį šios masės ir dedame į šaldytuvą. Po valandos, kai sutvirtėja, ant viršaus pilame baltąją masę. Sluoksniuojame tiek sluoksnių, kiek tik fantazija leis.
5. Desertą laikome šaldytuve, kol sustingsta (o geriausia per naktį). Papuošimui naudokite šviežias ar šaltyje džiovintas uogytes.
Skanaus!
- 200 ml grietinėlės (35 proc. riebumo)
- 200 ml pieno
- 1 pakelio Summmer Smoothie glotnučio miltelių
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 šaukšto želatinos miltelių
- 50 ml vandens