fbpx
Krepšelis (0)

Avižinių dribsnių batonėliai su uogomis

Ieškote idėjų, kokiais užkandžiais užpildyti savo priešpiečių dėžutes? Siūlome išbandyti sveikuolišką desertą – aromatingomis vasaros uogomis pagardintus avižinius batonėlius be pridėtinio cukraus ar saldiklių. Maistingas užkandis, kuris suteiks energijos ir palepins akimirkoms, kai norisi ko nors saldaus.

Gaminimo eiga:

  1. Datules užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 15 min. Nukošiame ir nuspaudžiame.
  2. Ispaninio šalavijo sėklas užpilame 8 v. š. vandens. Išmaišome ir paliekame, kad išbrinktų.
  3. Į maisto smulkintuvą dedame datules, įpilame 200 ml vandens ir kokosų aliejų. Sutriname iki kreminės konsistencijos.
  4. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, džiovintas uogas, saulėgrąžų sėklas.
  5. Sumaišome abi mases ir gerai išmaišome.
  6. Batonėlių masę paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  7. Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
  8. Ištraukiame iš orkaitės, atvėsiname (15 min.) ir supjaustome.

 

Ingridientai
  • 15 g šaltyje džiovintų braškių
  • 15 g šaltyje džiovintų aviečių
  • 200 g avižinių dribsnių
  • 200 g datulių (be kauliukų)
  • 1 v. š. kokosų aliejaus (tirpinto)
  • 50 g saulėgrąžų sėklų
  • 2 v. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
  • 1 a. š. malto cinamono

Panašūs receptai

Sotus uogų kokteilis

Skaityti receptą
Šokoladiniai saldainiai su šaltyje džiovintomis uogomis

Skaityti receptą
Trispalvis chia sėklų pudingas

Skaityti receptą
Kokosinė panakota

Skaityti receptą