Avižinių dribsnių batonėliai su uogomis
Ieškote idėjų, kokiais užkandžiais užpildyti savo priešpiečių dėžutes? Siūlome išbandyti sveikuolišką desertą – aromatingomis vasaros uogomis pagardintus avižinius batonėlius be pridėtinio cukraus ar saldiklių. Maistingas užkandis, kuris suteiks energijos ir palepins akimirkoms, kai norisi ko nors saldaus.
Gaminimo eiga:
- Datules užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 15 min. Nukošiame ir nuspaudžiame.
- Ispaninio šalavijo sėklas užpilame 8 v. š. vandens. Išmaišome ir paliekame, kad išbrinktų.
- Į maisto smulkintuvą dedame datules, įpilame 200 ml vandens ir kokosų aliejų. Sutriname iki kreminės konsistencijos.
- Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, džiovintas uogas, saulėgrąžų sėklas.
- Sumaišome abi mases ir gerai išmaišome.
- Batonėlių masę paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
- Ištraukiame iš orkaitės, atvėsiname (15 min.) ir supjaustome.
Ingridientai
- 15 g šaltyje džiovintų braškių
- 15 g šaltyje džiovintų aviečių
- 200 g avižinių dribsnių
- 200 g datulių (be kauliukų)
- 1 v. š. kokosų aliejaus (tirpinto)
- 50 g saulėgrąžų sėklų
- 2 v. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
- 1 a. š. malto cinamono
Panašūs receptai
Sotus uogų kokteilis
Skaityti receptą
Šokoladiniai saldainiai su šaltyje džiovintomis uogomis
Skaityti receptą
Trispalvis chia sėklų pudingas
Skaityti receptą
Kokosinė panakota
Skaityti receptą