
Šokoladiniai saldainiai su šaltyje džiovintomis uogomis
Valentino dienos proga dalijamės saldumu ir širdelėmis!
Galbūt meilės dieną norėtumėte pasilepinti rankų darbo saldainiais? Išbandykite lengvai pagaminamus šokoladinius saldainius su šaltyje džiovintomis uogomis! Nustebsite, kaip sodrus šokoladas tobulai susilieja su švelnia braškių rūgštele:
Gaminimo eiga:
- Kakavos masę susmulkiname peiliu. Ištirpiname kartu su kakavos sviestu garų vonelėje.
- Pilame sirupą, tirpintą kokosų aliejų, žemės riešutų sviestą ir gerai išmaišome.
- Beriame miltus ir dar kartą išmaišome.
- Beriame riešutus, uogas, druską ir išmaišome.
- Masę dedame į saldainių formeles ir pastatome į šaldytuvą 3-4 val.
- Ištirpiname šokoladą garų vonelėje ir apliejame saldainius. Baltą šokoladą sumaišykite su uogų milteliais, jei norite rožinio saldainių glajaus.
- Būtinai pabarstome saldainius ryškiais braškių milteliais – jie suteiks puošnumo ir taps Valentino dienos akcentu.
Ingridientai
- 45 g kakavos masės
- 25 g kakavos sviesto
- 80 g sirupo (klevų, agavų ar kokosų)
- 70 g žemės riešutų sviesto
- 20 g kokosų aliejaus
- 20 g migdolų arba kokosų miltų
- Žiupsnis druskos
- 30 g žemės riešutų
- 2-3 v. š. šaltyje džiovintų braškių ar aviečių gabaliukų
- Šokoladas (juodas ar baltas) aplieti saldainiams
- Šaltyje džiovintų aviečių milteliai papuošimui