Šokoladiniai saldainiai su šaltyje džiovintomis uogomis
Gaminimo eiga:
- Kakavos masę susmulkiname peiliu. Ištirpiname kartu su kakavos sviestu garų vonelėje.
- Pilame sirupą, tirpintą kokosų aliejų, žemės riešutų sviestą ir gerai išmaišome.
- Beriame miltus ir dar kartą išmaišome.
- Beriame riešutus, uogas, druską ir išmaišome.
- Masę dedame į saldainių formeles ir pastatome į šaldytuvą 3-4 val.
- Ištirpiname šokoladą garų vonelėje ir apliejame saldainius.
Pastabos: baltą šokoladą sumaišykite su uogų milteliais, jei norite rožinio saldainių glajaus.
Ingridientai
- 45 g kakavos masės
- 25 g kakavos sviesto
- 80 g sirupo (klevų, agavų ar kokosų)
- 70 g žemės riešutų sviesto
- 20 g kokosų aliejaus
- 20 g migdolų arba kokosų miltų
- Žiupsnis druskos
- 30 g žemės riešutų
- 2-3 v. š. šaltyje džiovintų braškių ar aviečių gabaliukų
- Šokoladas (juodas ar baltas) aplieti saldainiams
- Šaltyje džiovintų aviečių milteliai papuošimui
Panašūs receptai
Sotus uogų kokteilis
Skaityti receptą
Trispalvis chia sėklų pudingas
Skaityti receptą
Kokosinė panakota
Skaityti receptą
Keksiukai su rožinio kremo kepure
Skaityti receptą