fbpx
Krepšelis (0)

Kalėdiniai keksiukai su avietėmis

Kepamų skanėstų kvapas namus užlieja džiugiu švenčių laukimu. Šokoladiniai keksiukai, pasaldinti apelsinų sirupu ir dekoruoti ryškiais aviečių milteliais, paskleis kalėdinę nuotaiką ir papuoš jūsų saldų stalą. Šaltyje džiovinti uogų milteliai – natūralus būdas suteikti ryškiai raudonos spalvos ir natūralaus aviečių aromato šventiniams kepiniams ir desertams.
Kviečiame išbandyti kalėdinių keksiukų su aviečių milteliais nuspalvintu maskarponės kremu receptą.

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausia paruošiame apelsininį sirupą, kuriuo vėliau sulaistysime keksiukus – prikaistuvyje sumaišome apelsinų sultis ir cukrų. Kaitiname nuolat maišydami apie kelias minutes, kol cukrus ištirps. Nuimame nuo kaitros, pridedame tarkuotą apelsino žievelę ir paliekame atvėsti.
2. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C.
3. Ruošiame sausą tešlos masę: sumaišome prasijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
4. Kitame dubenyje ruošiame drėgną tešlos masę: suplakame kiaušinius su cukrumi bei aliejumi. Įmaišome vanilės ekstrakto, pilame pieno.
5. Per kelis kartus vis maišydami suberiame sausą tešlos masę į drėgnąją. Įmaišome stambiais gabalėliais pjaustytą šokoladą.
6. Į keksiukų kepimo formą išdėliojame keksiukų popierėlius ir tolygiai paskirstome tešlą.
7. Kepame apie 20 min. Įsmeigus medinį pagaliuką į iškepusius keksiukus, ant jo neturi likti tešlos.
8. Leidžiame keksiukams atvėsti apie 10 min. Tuomet, kol šie dar šilti, subadome mediniu pagaliuku ar šakute bei konditeriniu teptuku tepame sirupo ant kiekvieno iš jų. Dabar leidžiame keksiukams pilnai atvėsti.
9. Ruošiame kremą: viename dubenyje sumaišome maskarponę su milteliniu cukrumi. Kitame dubenyje išplakame grietinėlę iki standumo. Po truputį įmaišome grietinėlę į maskarponės mišinį.
10. Konditerinio maišelio pagalba išspaudžiame kremą ant keksiukų.
11. Prieš pat valgant apibarstome keksiukus šaltyje džiovintų aviečių milteliais. Puošiame šaltyje džiovintomis avietėmis bei rozmarino šakelėmis.

Ingridientai
  • 150 g miltų
  • 30 g kakavos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnio druskos
  • 3 kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 200 ml neutralaus aliejaus (pvz. saulėgrąžų)
  • 1 v. š. vanilės ekstrakto
  • 100 ml pieno
  • 100 g juodojo šokolado
  • 2 v.š. apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)
  • 2 v. š. cukraus
  • 1/2 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
  • 170 g maskarponės
  • 35 g miltelinio cukraus
  • 180 ml 35 % rieb. grietinėlės
  • Šaltyje džiovintų aviečių miltelių (papuošimui)
  • Šaltyje džiovintų aviečių (papuošimui)
  • Rozmarino šakelių (papuošimui)

Panašūs receptai

Rudeninis kokteilis su moliūgais

Skaityti receptą
Panakotos desertas

Skaityti receptą
Naminiai guminukai

Skaityti receptą
Chia (ispaninio šalavijo) pudingas su uogomis

Skaityti receptą